Rollspel

Aaaaaaaj, min mage gör så jäkla ont. Har haft ont i en vecka nu. Jättekul om det är magkatarr, verkligen.
 
Har i princip sedan jag kom hem från Stockholm legat i min säng och tyckt synd om mig själv för att jag har haft så ont. Förutom igår, då hade vi nationellt prov i matte 2b. Tydligen så hade facit läckts innan så massor har fuskat, fick reda på det igårkväll. Har aldrig varit mycket för att fuska. Kommer ihåg att ett gammalt prov kom ut och jag totalt vägrade att kolla dom. Lite pinsamt om man inte klarar sig ändå, lika bra att göra det själv. 
 
De tre kommande dagarna kommer inte vara roliga. Vi har EU-rollspel i skolan och jag känner redan nu att jag typ kommer gråta ikväll när jag kommer hem. Ska tydligen vara jättestressigt och man kommer springa runt som en idiot för att hinna med allt, få intervjuer med sina klasskamrater och för att sedan skriva otroligt många reportage och spela in massor med radioprogram. Jippie, not. Ska bli så skönt när helgen kommer!
 
Hoppas på bra väder resten av veckan iallafall!
 
 

Manic Monday

Idag har jag varit trött. Sov jättedåligt inatt och var bara allmänt trött. Skolan var helt okej och skratta hur mycket som helst på idrotten. Vi skulle dansa och jag är lika smidig som ett kylskåp. Kan typ rulla lite på höfterna, that's it. Kom hem runt tjugo över fyra och tog det lugnt innan jag stack och fixade mina ögonfransar. Blev jättespontant och hade egentligen tänkt att göra andra saker idag men hon hade ingen tid imorgon så. Är supernöjd. Älskar att ha långa ögonfransar. Känner mig så fin. 
 
Nu skall jag kanske plugga lite och börja packa inför onsdag. Så skönt att ha det gjort. Game Of Thrones avsnittet har kommit ut så lägger mig nog och kollar på det innan jag lägger mig ikväll. Vet att de fem första avsnitten läckte men vill hellre vänta så att jag inte får vänta skitlänge på nästa avsnitt. 
 
Vilka serier gillar ni att titta på? Har ni några tips?
 

This week

Okej. Så nu har jag bestämt mig för att lite smått börja lägga ut lite inlägg. Iallafall några i veckan och denna veckan kommer bli så jäkla bra. Har längtat så länge. Ska nämligen till Stockholm med Amanda och Sanna för att se 5 Seconds Of Summer. Är supertaggad på att få se de igen.
 
Idag blir det iallafall skola som vanligt. Skall kanske springa några ärenden efter skolan och sedan blir det plugg och packning inför onsdagen. Vet fortfarande inte vad jag skall ha med mig. Så otroligt svårt. Det är typ det värsta. Att packa rätt saker men även att välja vad sjutton man skall ha på sig. Suck. 
 
 

Tack kära ni

Wow, vilken underbar respons jag fick på mitt inlägg. Trodde aldrig att så många faktiskt skulle läsa inlägg. I torsdags gick sammanlagt 178 personer in på min blogg och om alla läste inlägget vet jag ju inte men det är otroligt. Flera stycken har öppnat upp sig för mig och skrivit att de också mår dåligt. Du är aldrig ensam. Visst suger det men du är inte ensam. Så många har stöttat mig så jag vill så gärna hjälpa till!
 
Många kanske tror att jag bara har mått dåligt i ett år men har mått dåligt till och från under en lång period. Som ensambarn med två separerade föräldrar har jag fått packa ihop mitt liv varannan vecka tills jag fyllde 17 och då satte jag ner foten. Då bodde jag två veckor i taget men sedan i höstas har jag bara bott på ett ställe, bara för att jag skulle få lite stabitalitet i min vardag. För vissa går det snabbt att ta sig ur en depression men för många andra tar det lång tid. Jag är ingen expert men jag vet hur det känns. Till en viss del iallafall. Om du känner mig eller inte, så kan jag alltid nås. Här, på mobilen, på twitter, ja på massa ställen. 
 
Livet kommer gå vidare. Det finns ingenting som inte går att lösas. Ibland tar det bara en lite längre tid. Men sånt är livet. Alla har svårigheter och för vissa av oss är det jobbigare men om vi tar oss ur det så bevisar vi bara hur starka vi är!

Jag har något att berätta

Hej.
Jag har inte skrivit här sedan juli förra året. Om jag skall vara helt ärligt så var förra året otroligt jobbigt för mig. Jag började gå i samtal, hade ångest, panikattacker och mådde allmänt dåligt. Hela sommaren åkte jag fram och tillbaka till läkarna som tog blodprov på blodprov då jag hade fruktansvärd magvärk. Dom trodde att det var IBS, glutenallergi och att jag var mjölkproteinallergiker istället för bara laktosintolerant. Men provsvaren kom tillbaka negativa. Ingenting hände och de gjorde inga vidare undersökningar, för det fanns ju inga fel. Men ändå mådde jag som jag mådde. Tillslut satte jag ner foten och bad min mamma följa med mig. Då fick vi svaret. Jag var deprimerad. Det var något som jag aldrig trodde att jag skulle bli... Jag som var så glad, njöt av sommarlovet och som precis hade börjat tvåan. Men alla tecken fanns där, bara att ingen hade letat efter dem. Mina föräldrar blev ledsna, ingen vill väl att ens barn ska vara deprimerad? Jag valde att hålla det hemligt för att jag inte ville att någon skulle tycka synd om mig. Det vill jag fortfarande inte.
 
Så jag började äta tabletter och min läkare tyckte att jag skulle börja gymma. Det gymmet jag blev hänvisad till var inget för mig så jag och mamma gjorde det hemma istället, olika övningar, långa promenader och dylikt. Jag höll inte hemligt att jag gick på tabletter, sov jag över hos någon var det lite svårt att dölja. Frågade någon så svarade jag uppriktigt och berättade att depression var orsaken. Jag valde att inte berätta för min familj. Jag fick aldrig rätt tillfälle till det och som sagt, jag ville inte att de skulle tycka synd om mig. Det vill jag fortfarande inte. Min mamma och pappa har hjälpt mig, och inte visat att de tycker synd om mig. Inte daltat med mig om jag skall beskriva det så. Ett exempel var att jag fick en panikattack när mamma och hennes kille var hemma. Jag städade mitt rum och fick panik, från ingenstans. Efter mycket om och men så fick vi ringt pappa och dom lyckades lugna ner mig. Utan att dalta. De sa åt mig vad jag kunde göra istället, vilket jag har uppskattat. 
 
Jag har gått upp mer i vikt, vilket kan vara en bieffekt. Och det har jag, vilket jag står för. Det suger, men så är det. Jag har aldrig skämts för hur jag mår. Aldrig. Jag har bara tyckt att det har varit jobbigt. Speciellt i skolan. Att vakna utan lust att ens lämna sängen, med sprängande huvudvärk och ändå försöka klara mig i skolan? Det har varit skit. Min mentor har dock sagt att jag har varit otroligt duktig i skolan för att ha mått så som jag har gjort. De orden värmde. Jag har varit duktigt. Att lärarna har vetat om har varit skönt. De har förstått varför jag inte alltid sitta kvar under en hel lektion, varför jag har försvunnit bort i tankarna. Bara genom att de har vetat har varit ett stöd för mig. Det löser sig. När vi hade temavecka förra veckan med inriktining psykisk ohälsa så insåg jag någonting. Jag kanske inte är ensam i min klass? Jag är definitivt inte ensam i skolan. Nu väljer jag att berätta för att någon annan kanske sitter och trycker bort sina känslor. Om du vill så finns jag här. Det suger att må dåligt psykist, för det är inte yttligt. Ett exempel som vår föreläsare tog upp var att en bruten själv är minst lika mycket betydelsefull som ett brutet ben. Det fick mig att reagera. För det är sant. 
 
Jag mår fortfarande inte bra. Jag jobbar på det varje dag. Ibland så vill jag fortfarande inte lämna min säng, men jag kan ändå ta mig upp. Jag kan fortfarande få en panikattack men jag har lärt mig att hantera dem lättare. Jag får fortfarande migrän på grund av att jag grubblar alldeles för mycket. Något jag har lärt mig är att inte överanalysera allt. Att kunna ta ett kliv bakåt och se på situation från ett annat perspektiv. Mina kompisar bryr sig, även om jag tror att de inte gör det. Varför skulle de annars höra av sig och fråga hur jag mår? Sådana saker hade jag väldiga problem med förra året till exempel. Men på bara ett år har jag blivit en helt annan person, en glad person. Inte gladast, men gladare. Psykisk ohälsa finns överallt, hur mycket det än suger.